Att tävla med sin katt

February 13th, 2018

Det finns de som har sina katter för sitt egna höga nöjes skull och det finns de som älskar att tävla med sin katt. Har man en raskatt så kan det vara skoj att se hur långt katten kan gå på en katt utställning. Det är också en trevlig gemenskap för alla kattvänner därute i vårt avlånga land.

Framförallt så ska både du och katten tycka att detta är roligt, så om du inte provat tidigare så kanske det är dags att göra ett försök. En utställning kan ha många olika syften och i mångt och mycket så kan man säga att det är en skönhetstävling för katter, då det oftast är utseendet på katten som avgör.

Innan det blir er tur att visa upp er så kan det finnas tid för annat, det kan vara att bara koppla av med något spännande spel i mobilen eller att knalla runt och titta på andras katter och hur de andra har det. Då det är många likasinnade så finns det garanterat något att prata med andra kattutställare om. När det blir er tur att bedömas så gäller det att visa upp katten från sin bästa sida. Det är alltså väl förberedda domare som ska döma kattens utseende efter den standard som din katts ras har.

Men det gäller också att den sköter sig på det domarbord som katten ska stå på och visas upp från sin allra bästa sida. Om du har uppfödning av katter så är en kattutställning ett ypperligt tillfälle att visa upp vilka katter man föder upp. Då många kattutställningar besöks av de som har ett kattintresse och kanske de som är intresserade av att köpa sig katt så kanske du får potentiella framtida kattköpare på besök hos dig.

För att få ställa ut en katt på utställning så ska du vara medlem i en kattklubb av något slag som är registrerad hos SVERAK som är Sveriges kattklubbars Riksförbund. Katten ska även vara registrerad i den stambok som finns hos riksförbundet. Se till att allt är i sin ordning innan du ansöker om att ställa upp i någon utställning.